Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, refuza sa faca parte din BPN al PNL, calitate conferita de noul Statut al partidului, adoptat la Congresul din 22-23 februarie.

Chiliman a trimis conducerii PNL o scrisoare in acest sens.

"Domnule presedinte, domnule secretar general, va rog sa luati act, prin prezenta, de refuzul meu de a face parte din orice structura de conducere a PNL rezultata in urma congresului din 22-23 februarie. Refuz, pe aceasta cale, sa beneficiez de calitatea de membru de drept al Biroului Permanent Central (Biroul Permanent National - n.r.), calitate conferita de noul statut al partidului in virtutea functiei de primar al Sectorului 1", arata Chiliman in scrisoare, transmite MEDIAFAX.

Primarul Sectorului 1 mentioneaza ca refuzul sau de a face parte din structurile de conducere actuale ale PNL se intemeiaza pe convingerea sa ferma ca, in PNL si in orice partid care se pretinde liber si democratic, nu trebuie sa existe functii "de drept", cu exceptia celor onorifice.

"Raman fidel principiului ca meritocratia si concurenta trebuie sa prevaleze in fata arbitrariului si a bunului-plac in Partidul National Liberal. Pe baza acestor principii, calific statutul PNL, votat de recentul congres, drept o banala insiruire de norme antidemocratice care au un singur scop: subordonarea totala a partidului obiectivului politic al unui singur om. Pe aceste considerente, va rog sa scoateti numele meu din lista membrilor Biroului Permanent Central al Partidului National Liberal. Va atrag atentia ca «membru de drept» nu poate insemna «membru din obligatie», astfel incat un eventual refuz din partea dumneavoastra de a da curs solicitarii mele il voi considera un abuz si il voi trata ca atare", mai arata Andrei Chiliman in scrisoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.