Fostul premier Emil Boc sustine ca noile evolutii legate de procesul aderarii Romaniei la Schengen si opozitia Finlandei sunt produsul "sfidarii" Europei de catre USL, care a ignorat raportul MCV din luna ianuarie.

Intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza noile evolutii legate de procesul de adrerare a Romaniei la Spatiul Schengen si de opozitia Finlandei, Emil Boc a raspuns ca Romania are o problema pentru ca nu reuseste sa se ridice la standardele clubului in care vrea sa intre, "iar pentru asta guvernantii sunt exclusiv vinovati ca nu au pus in aplicare raportul MCV".

"Este produsul sfidarii europene de catre USL. Inca din vara, USL a inceput dimensiunea de sfidare a statului de drept din Romania, care s-a adancit prin ignorarea raportului MCV din ianuarie. Daca era pus in aplicare, mai aveam o sansa de a obtine un termen de intrare in Schengen, dar guvernarea USL pur si simplu a ignorat. Sunt intrebari de bun simt, in ce tara Schengen mai exista ministri penali in Guvern? In ce tara Schengen mai exista un prim-ministru acuzat de plagiat sau ai peste 20 de parlamentari penali sau in situatie de incompatibilitate? Aratati-mi o singura tara de acest fel si atunci vom putea spune, pe buna dreptate, ca Europa are ceva cu noi. Noi avem o problema cu noi pentru ca nu reusim sa ne ridicam la standardele clubului in care vrem sa intram, iar pentru asta guvernantii sunt exclusiv vinovati ca nu au pus in aplicare raportul MCV", a spus Boc, potrivit MEDIAFAX.

Finlanda anunta ca va bloca aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen

Potrivit acestuia, in Spatiul Schengen criteriile si regulile jocului sunt altele, iar afirmatii precum "cum am trait pana acum fara Schengen, vom putea trai si de aici incolo" sunt iresponsabile si jenante.

"La fel poti spune ca asa cum am trait fara dreptul de libera miscare in UE, 50 de ani sub comunism, asa putem trai si mai departe. Asta este viziunea guvernantilor, care opresc demersul european al Romaniei. S-au facut pasi importanti din 2004 incoace, iar a spune azi ca Schengenul nu mai este o prioritate pentru Romania este un act cel putin iresponsabil al guvernantilor si care priveaza romanii sa fie cetateni cu drepturi depline in UE", a spus Boc, adaugand ca din galceava politicienilor pierd romanii de rand si firmele.

El a mentionat ca firmele cu TIR-uri stau la granita ore la rand pentru a intra intr-o tara

Citeste si:
Chase & Status pregătesc un show incendiar la festivalul Massif
Chase & Status pregătesc un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.