Politica7 Martie 2013

Lectura de un minut

Victor Ponta a afirmat, miercuri, ca i se pare "iresponsabil si o ticalosie" faptul ca se foloseste o parte a presei romane pentru "a murdari" exact tarile care se bat pentru aderarea Romaniei la Schengen, el mentionand ca uneori sunt publicate minciuni pentru scopuri politice interne.

"Mi se pare extrem de iresponsabil, daca nu chiar o ticalosie, sa folosesti o parte a presei romane ca sa ataci exact tarile care ne ajuta. Am vazut lista inventata prin diverse laboratoare cu tari care spun public ca ne sustin pentru intrarea in Schengen, dar pe care trebuie sa le murdarim ca sa atingem anumite scopuri politice interne", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Totodata, el a afirmat ca se simte obligat celor care ne sunt tot timpul prieteni si care incearca sa ne ajute, nominalizand Comisia Europeana si Franta, dar a precizat ca sunt si state care se opun.

Finlanda anunta ca va bloca aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen

"Am constatat intentia enuntata de doua tari europene de a nu lua o decizie in zilele urmatoare privind intrarea in spatiul Schengen. Vreau sa salut pozitia celor care vor sa ne ajute chiar si atunci cand multi din tara nu vor. Comisia Europeana a emis un punct de vedere oficial prin care cere JAI, daca nu ia o decizie maine, macar sa dea un calendar foarte clar si niste obiective clare. Obiectivele generale sunt intodeauna imposibil de atins. La fel, Franta, va asigur, e una din tarile care si in zilele trecute, si in zilele acestea se bat pentru a obtine o solutie buna si cat mai rapida pentru Romania si Bulgaria", a spus Ponta.

Citeste si:
Ponta: Sigur vreti sa le dati toti banii lui Costache, Orban & Co?
Ponta: Sigur vreti sa le dati...

El a mai aratat ca mass-media este libera sa difuzeze orice informatie, dar considera ca uneori publica minciuni.

"Presa poate sa publice orice, dar modul in care se preia o minciuna doar pentru scopuri interne cred ca tine de deficienta noastra de a sti sa fim solidari cand e vorba de interesul intregii tari", a conchis Ponta.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.