Vicepresedintele Camerei Deputatilor Ioan Oltean a declarat, marti, ca Birourile Permanente reunite ale celor doua Camere au respins, fara drept de apel, solicitarea grupurilor PDL de a se organiza, la nivelul plenului comun al Parlamentului, o dezbatere pe Raportul MCV.

"Grupurile parlamentare ale PDL au solicitat acest lucru, dar s-a amanat, pentru ca la data respectiva erau echilibrate pozitiile din Birourile Permanente reunite. Azi puterea a respins fara drept de apel solicitarea noastra de a se organiza o dezbatere la nivelul plenului reunit pe MCV", a spus Oltean, dupa sedinta conducerilor celor doua Camere, transmite MEDIAFAX.

El a precizat ca o dezbatere pe tema MCV ar fi fost binevenita, aratand ca, printr-o rezolutie, Parlamentul ar fi putut sa ceara Guvernului sa ia anumite masuri care tin de respectarea MCV.

"Noi apreciem ca importanta MCV, a acestui Raport, este foarte mare, ca Parlamentul este o institutie implicata si care poate intr-un fel sau altul sa aiba o participare pozitiva in privinta diminuarii aspectelor negative cuprinse in MCV si ca o dezbatere ar fi extrem de binevenita, cu atat mai mult cu cat printr-o rezolutie Parlamentul ar putea chiar sa recomande, chiar sa ceara Guvernului sa ia anumite masuri care tin de respectarea MCV", a spus Oltean.

El a sustinut ca puterea actuala a respins aceasta solicitare a PDL cu argumente "totalmente nepertinente" si care nu au nimic comun cu realitatea din Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.