Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, luni, in plen, ca motiunea PDL privind Oltchim este un eseu de responsabilitate din care lipseste perioada cand PDL a fost la guvernare, aratand ca nu Victor Ponta trebuie sa ceara scuze salariatilor de la Oltchim, ci Emil Boc si M.R.Ungureanu.

"Motiunea poate fi considerata mai degraba un eseu de responsabilitate, reusit in felul sau, daca socotim ca el poate fi un obiect de studiu pentru cei care vor sa afle ca Guvernele Boc si Ungureanu au imbinat lipsa de responsabilitate cu fuga de responsabilitate si cu transferul de responsabilitate", a spus Vosganian, potrivit MEDIAFAX.

Ministrul a adaugat ca din motiune "lipseste cu desavarsire" perioada ianuarie 2009 - mai 2012, aratand ca datele statistice arata ca in timpul guvernarii PDL s-au pierdut 700.000 locuri de munca, in timp ce in guvernarea USL s-au creat 140.000 locuri de munca.

El a mentionat ca, din 2009 in 2011, Oltchim a inregistrat pierderi, in aceasta perioada dublandu-se datoria Oltchim. "Oltchim a fost nevoit sa ipotecheze tot. Nu a fost doar inglodat in datorii, dar a fost atat de ipotecat incat doar pasarile care zburau deasupra Oltchim au scapat de conducerea care ipoteca in disperare", a spus Vosganian.

Acesta a mai sustinut ca PDL a vandut iluzii salariatilor de la Oltchim, "mintindu-i an de an".

"Daca cineva trebuie sa-si ceara scuze salariatilor, acela nu este Victor Ponta, ci Emil Boc si Mihai Razvan Ungureanu", a mai spus Vosganian.

El a conchis ca dezbaterea ar trebui sa sanctioneze guvernarea PDL.

Camera Deputatilor a dezbatut luni motiunea simpla depusa de PDL si PP-DD privind situatia de la Oltchim. Votul final asupra motiunii simple intitulate "Guvernul Ponta, fabrica de someri" urmeaza sa fie dat marti in plenul Camerei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.