Presedintele Traian Basescu i-a chemat la Palatul Cotroceni pe premierul Victor Ponta, ministrul de Externe, Titus Corlatean, si ministrul de Interne, Radu Stroe, pentru discutii pe tema Schengen.

Basescu a declarat, luni, ca Germania nu este singura tara care ar fi votat impotriva aderarii Romaniei la Schengen in Consiliul JAI, mentionand ca sunt cel putin sapte state care s-ar fi opus in cazul unui vot.

Presedintele sustine ca "pozitia corecta" care ar trebui adoptata de autoritati pe tema Schengen ar fi "sa se ia nota si sa stabilim un alt termen in care sa discutam accesul in Schengen", adica fie septembrie, fie decembrie.

Traian Basescu a mai spus ca saluta pozitia exprimata de premierul Ponta privind mandatul reprezentantului Romaniei in sedinta Consiliului JAI din aceasta saptamana pe tema intrarii in Schengen.

In replica, premierul a declarat ca ideea sustinuta de Basescu potrivit caruia cel putin sapte state s-ar fi opus in cazul unui vot pentru aderarea Romaniei la Schengen reprezinta "o poveste" care nu exista si a aratat ca pozitia statelor UE nu poate fi discutata "dupa barfe".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.