Traian Basescu a sustinut luni seara o conferinta de presa pe tema aderarii la Spatiul Schengen a Romaniei.

Traian Basescu si-a inceput discursul declarand ca saluta "revenirea la normalitate" a premierului care a declarat in cursul zilei de luni ca strategia pentru aderarea Romaniei la Schengen ar trebui sa fie schimbata, pentru a evita exercitarea dreptului de veto al Germaniei.

"Intrarea in spatiul Schengen si adoptarea monedei euro sunt obligatii asumate de noi. Nu sunt nici facultative, nici intamplatoare, nici la bunavointa unui guvern care azi este sau maine nu este. Sunt obligatii ale Romaniei", a precizat Basescu.

Basescu a folosit o harta pentru a prezenta unde s-ar deplasa frontiera Uniunii Europene in caz ca Romania este acceptata in spatiul Schengen.

Antonescu: Aderarea la Schengen nu a fost niciodata prima prioritate

"Sacrificarea coruptilor nostri nu mi se pare fundamentala pentru ca tara noastra sa faca parte dintr-un sistem european solid. Din punct de vedere politic este mult mai important sa fim in spatiul Schengen decat in zona euro. Din punct de vedere politic cel mai important lucru pentru Romania este sa devina frontiera reala a Uniunii Europene. Orice dubiu cu privire la prioritatea actiunii parlamentare, guvernamentale si prezidentiale este in afara oricarei discutii. Romania trebuie sa-si propuna ca obiectiv major intrarea in Schengen cu costurile legate de corupti sau de potentiali corupti", a argumentat presedintele Romaniei.

Basescu a vorbit si despre declaratiile ministrului german de Interne care a precizat ca Romania se va opune aderarii Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen.

"Germania are o singura problema in privinta aderarii Romaniei si Bulgariei: coruptia. Problema care a fost semnalata in raportul MCV de anul trecut".

Basescu: Sapte state se opun aderarii Romaniei la spatiul Schengen


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.