Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca una dintre prioritatile USL este stabilirea unui "cvorum realizabil" pentru orice tip de referendum.

Ponta a sustinut ca, alaturi de revizuirea Constitutiei, prioritatea USL pentru perioada urmatoare vizeaza legea electorala in cazul alegerilor parlamentare si stabilirea unui "cvorum unic" pentru toate tipurile de referendum, la un nivel realizabil.

"Trebuie facut un cvorum de validare pe un standard european, dar care sa ne permita practic sa avem sansa de a face acel cvorum. In momentul in care astazi - e o realitate - trei milioane de romani sunt in afara granitelor tarii, iar ei sunt oricum inclusi in cvorum, ca asa a spus Curtea Constitutionala (...)

E in regula, respectam ce a spus CC, dar nu o sa facem niciodata 50% plus unu pentru nimic si atunci putem sa mergem pe alte modele europene, fie ca e vorba de o treime, fie ca e vorba de minim 25% din populatie sa spuna «da» pentru a fi validat", a explicat Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.