Romania nu trebuie sa renunte la spatiul Schengen, ci ar trebui sa renunte la ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a declarat, sambata, la Iasi, presedintele PDL Vasile Blaga.

Liderul PDL catalogheaza drept"iresponsabila" declaratia ministrului Afacerilor Externe referitoare la aderarea Romaniei la Schengen, scrie hotnews.ro.

"Romania nu trebuie sa renunte la Schengen, trebuie sa renunte la Corlatean pentru ca, pe de o parte, am cheltuit din bani europeni si din bani publici peste 1,3 miliarde de euro pentru a ne securiza frontierele, am avut cea mai mare facilitate Schengen din istoria Uniunii Europene - 670 milioane de euro pe care i-am cheltuit pana la ultimul cent. Plus 500 milioane de euro de la bugetul de stat, plus vreo 300 de milioane - fondul de preaderare prin fonduri PHARE. Indeplinim toate conditiile, dar din pacate, asa cum spuneam, si din punct de vedere al PDL, chiar incorect, aderarea este legata de MCV. Ori aici vinovat este USL, pentru ca in vara, atunci cand au atacat institutiile statului, statul de drept, le-a dat ocazia sa aibe motive sa lege MCV-ul de intrarea in Schengen ", a spus Vasile Blaga, in cadrul unei conferinte de presa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.