Guvernul va aproba ordonanta privind protectia sociala a angajatilor din companii de stat dupa ce problemele vor fi clarificate, a declarat premierul Ponta, adaugand ca nu ministrul Vosganian a redactat acest act normativ si ca si acesta a fost deranjat de faptul ca proiectul a aparut in presa.

"Era (ministrul-n.r.) cel putin la fel de deranjat ca si mine de faptul ca nu trebuia sa...decat dupa ce eram toti consultati si puteam sa comunicam toti corect. In momentul in care s-a aflat un document inainte sa-l stiu eu si sa stim noi cum trebuie... Eu le reprosez tuturor ministrilor, si i-am reprosat si lui Vosganian, ca inca suntem sclavii unui aparat birocratic din ministere care lucreaza foarte prost, foarte neprofesionist si ca ii sprijin in totalitate sa faca din acele ministere nu niste aparate birocratice, care intotodeauna spun Nu si genereaza tot felul de neintelegeri, ci un sprijin pentru ministru. Altfel, intotodeauna o sa aflati care ministru e responsabil, dar nu se intampla nimic cu cei care scriu aceste documente, ca va dati seama ca nu a scris Vosganian ordonanta, sunt niste oameni din minister", a spus Ponta, citat de MEDIAFAX.

El a precizat ca ordonanta va fi totusi aprobata de Guvern, dupa ce problemele vor fi clarificate. Intrebat daca va fi cineva din Ministerul Economiei demis pentru aceasta problema, premierul a raspuns ca este posibil.

"Probabil ca in cadrul Ministerului Economiei...dar nu doar la Economie, asta (documentul-n.r.) a iesit in presa", a spus Ponta.

Miercuri dimineata, agentia MEDIAFAX a anuntat ca Guvernul va incepe un program de concediere de angajati din 16 companii din sectorul energetic, in baza unor proiecte de restructurare si reorganizare care vor fi aplicate in intervalul 2013-2018, salariatii concediati urmand sa beneficieze de plati compensatorii si venit lunar de completare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.