Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, la Viena, la o intalnire cu romani din Austria, ca nu poate fi pensionar dupa ce termina mandatul de la Palatul Cotroceni si ca o sa ramana activ in viata politica, desi nu ii este clar acum sub ce forma.

"Dar recunosc, la un moment dat am spus dupa ce imi termin mandatul, nu ma mai intereseaza, vreau sa fiu un om liber, nu vreau sa mai aud de politica, de nimic. Ei, cred ca a fost cam precum cea cu «demisionez in cinci minute». Am avut vreo trei zile in care am stat degeaba si nu imi gaseam locul si ma intrebam intr-adevar ce as face daca nu as mai avea nimic de facut. Deci, cred ca o sa raman activ in viata politica, in viata publica, nu mi-e clar cum, pentru ca am mai multe variante, dar sigur o sa raman. (...) Oricum, am ajuns la concluzia ca nu pot fi pensionar", a spus Basescu, potrivit MEDIAFAX.

El a adaugat ca, dupa ce isi va incheia mandatul si va preda cheile seifurilor cu documente de la Palatul Cotroceni, va pleca impreuna cu sotia sa intr-o vacanta de doua-trei saptamani in care sa fie sigur ca nu va fi sunat de nimeni.

"Stiti ca un presedinte al Romaniei, daca va uitati in Constitutie, nu are prevazut concediu. De asta, orice ai face, te rupi doua-trei zile, trebuie sa stai cu toate sistemele de comunicatii in alerta si cu sistemele de securitate pe langa tine si cu posibilitatea sa semnezi oricand un decret, o hartie, sa aprobi un document si asa mai departe. Deci, mi-as dori trei saptamani in care sa stiu ca nu am obligatii fata de stat, si pe urma o sa vedem ce o sa fac", a mai spus Basescu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, in 14 februarie, la B1Tv, ca a spus ca nu se mai intoarce in PDL in 2014 la finalul mandatului de sef al statului, insa a adaugat, razand: "Dar am mai spus eu si ca demisionez in cinci minute".

Presedintele Basescu a afirmat in 2012 ca dupa terminarea mandatului si-ar dori sa nu mai revina in politica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.