Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca premierul Victor Ponta a avut o reactie "necinstita" cand a spus ca decretul de numire in functia de ministru pentru Relu Fenechiu a fost semnat de seful statului.

Presedintele a spus ca in scrisoare a cerut si indepartarea din Guvern a oricarui ministru care se afa intr-un proces penal aflat pe rol.

"Am vazut ieri o reactie necinstita, poate specifica modului de a face pol a domnului prim-ministru, ca decretul l-a semnat presedintele, uitand sa spuna ca nominalizarea a facut-o dansul, ca Relu Fenechiu a primit un vot in Parlament si eu nu am posibilitatea legala sa resping un ministru", a spus Basescu, precizand ca el poate sa respinga un ministru doar in cazul remanierii, pe relatia presedinte-premier.

Presedintele a mai precizat ca el a cerut in scrisoarea adresata liderilor USl indepartarea imediata a lui Fenechiu de la MInisterul Transporturilor, din moment ce acesta este un "ministru penal".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.