Fostul sef de stat Ion Iliescu a declarat, marti, ca presedintele Traian Basescu, prin faptul ca ii scrie premierului Ponta, are "rabufniri" si "iesiri", el aratand ca apreciase la un moment dat faptul ca seful statului se retrasese si ca era mai rezervat.

Solicitat sa comenteze corespondenta dintre Basescu si Ponta, Iliescu a raspuns: "Domnul Basescu are iesiri, asa..., rabufniri, din cand in cand. La un moment dat chiar apreciam faptul ca, in pofida caracterului sau mai vulcanic si netemperat, se retrasese si era mai rezervat. Era bine, a fost un semnal bun. Din pacate, nu l-a consolidat".

Potrivit MEDIAFAX, Iliescu a spus ca a fost impresionat pozitiv de dialogul care se statornicise intre premier si presedinte.

"La acel moment, am apreciat ca mai tanarul Ponta a fost din acest punct de vedere mult mai flexibil si a cautat sa cultive si sa promoveze acest dialog necesar. Indiferent ca ne place sau nu, Basescu - mie nu-mi place - este presedintele tarii in momentul de fata, in ciuda unei opinii a unei majoritati importante, el a ramas in aceasta functie si deci are niste atributiuni care trebuie respectate", a adaugat Iliescu.

El a adaugat ca a avut impresia ca presedintele Traian Basescu trata mai cu realism lucrurile si si-a manifestat parerea de rau ca seful statului incalca principiul convietuirii institutiilor statului.

"Imi pare rau ca are cateva rabufniri care incalca acest principiu al convietuirii institutiilor statului. Aici nu mai vorbim de persoane, dar e vorba de institutia, institutia presedintelui tarii, care are raspunderile lui, si raportul cu Guvernul, cu Parlamentul sunt importante. El este primul responsabil care trebuie sa dea tonul in legatura cu relatii firesti de respect reciproc", a spus Iliescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.