Premierul Victor Ponta a transmis, luni, o scrisoare catre beneficiarii contractelor de finantare aferente POSDRU, in care anunta ca autoritatea de management a achitat, joi si vineri, peste 900 cereri de rambursare si ca in martie vor fi verificate si platite toate cererile aflate in intarziere.

Cererile de rambursare achitate depasesc 330 milioane lei ca valoare cumulata si au fost decontate pentru circa 800 beneficiari ai Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, transmite MEDIAFAX.

Potrivit premierului, prin deblocarea programelor UE, rata de absorbtie a fondurilor europene din cadrul POSDRU a crescut de la 7,73% in decembrie 2012 la aproape 12% in prezent.

In scrisoarea transmisa, premierul asigura ca Guvernul va sustine toate proiecte "corecte" derulate in prezent si in viitor prin programe europene.

Platile aferente POSDRU au fost suspendate in vara anului trecut, pentru nereguli identificate in atribuirea anterioara si derularea unor proiecte.

La inceputul lunii februarie, reprezentantii Uniunii Europene au decis deblocarea POSDRU si reluarea platilor catre Romania, in urma misiunii de audit organizata in perioada 29 ianuarie-1 februarie 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.