Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a avut, marti, in plen, schimburi de replici cu reprezentantii opozitiei, deputatul PDL Mircea Toader somandu-l sa aiba un "comportament decent legat de bunul simt", iar Zgonea replicandu-i ca nu este in masura sa-i stabileasca lui comportamentul.

Potrivit MEDIAFAX, Valeriu Zgonea a avut mai multe divergente cu reprezentantii opozitiei, pe teme procedurale si de regulament, fiind necesare mai multe pauze de consultari intre liderii gurpurilor parlamentare.

"Domnule presedinte, va rog sa aveti un comportament decent in legatura cu regulamentul, dar si legat de bunul simt", i-a spus Toader lui Zgonea la un moment dat.

"Nu sunteti in masura sa stabiliti dumneavoastra comportamentul meu. (...) Dupa ce ca veniti foarte rar la Parlament, faceti asemenea afirmatii la adresa mea", i-a replicat Zgonea.

Discutiile au aparut pe mai multe proceduri parlamentare, opozitia invocand fie un drept la replica, fie a dorit sa puna intrebari reprezentantilor Guvernului in timpul dezbaterilor.

Zgonea a raspuns ca Regulamentul nu permite intrebari adresate Guvernului decat la sectiunea intrebari si interpelari sau ca dreptul la replica se acorda doar in cazul afirmatiilor ofensatoare.

Deputatul PDL Tinel Gheorghe a invocat un articol din Regulamentul Camerei care prevede ca presedintele de sedinta trebuie sa dea imediat cuvantul deputatului care solicita sa vorbeasca pe procedura.

"Cred ca aveti un regulament vechi", i-a spus Zgonea.

"Nu, dumeavoastra aveti alt text", a raspuns deputatul PDL

"Eu merg pe textul Regulamentului, sunt de acord sa merg pe el", a conchis Valeriu Zgonea.

Deputatii au dezbatut 11 proiecte de lege, trei fiind retrimise la comisie, printre care si Ordonanta de urgenta 96/2012 privind masuri de reorganizare a administratiei publice centrale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.