"Nu se pune problema sa luam iarasi toate pensiile militare, sa incepem sa le recalculam, sa starnim vreo panica in cei peste 160.000 beneficiari. Daca exista probleme punctuale, acestea se rezolva fie - daca e vorba de probleme administrative - doar pentru acele zone in care s-au descoperit probleme, daca este vorba cumva de probleme care au si incidenta juridica, sunt institutiile statului care cerceteaza. Dar mesajul meu este foarte clar: nu se pune problema in acest moment si nici in viitor sa luam de la capat toate pensiile militare", a spus Ponta, dupa ce a participat la prezentarea raportului de activitate pe 2012 al Ministerului Apararii Nationale.

Potrivit MEDIAFAX, el a aratat ca peste 90% dintre pensionarii militari au avut de castigat in urma procesului anterior de recalculare a pensiilor, iar restul a avut de pierdut. Pentru aceasta ultima categorie, Guvernul va cauta o "solutie echitabila" pe termen mediu si lung, a precizat Ponta.

Saptamana trecuta, premierul Victor Ponta a aratat ca au fost o serie de probleme la calculul pensiilor speciale, dar ca nu ministrii sunt cei care calculeaza pensii, ci persoanele cu atributii legale, iar acestea vor raspunde daca sunt vinovate, in functie de concluziile Parchetului, Curtii de Conturi sau Avocatului Poporului.