Fostii ministri ai Agriculturii Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan au fost condamnati la cate trei ani de inchisoare in dosarul "Caltabosul".

Completul de cinci judecatori ai ICCJ a decis, luni, condamnarea definitiva a celor doi fosti ministri la cate trei ani de inchisoare cu executare.

Potrivit realitatea.net, in 14 februarie 2012, un complet de trei judecatori ai ICCJ i-a condamnat pe Remes si Avram la cate trei ani de inschisoare cu executare, dar fostii ministri au contestat decizia la completul de cinci judecatori.

Ioan Avram Muresanu a fost judecat pentru complicitate la cumparare de influenta in forma continuata, iar Decebal Traian Remes pentru trafic de influenta.

De asemenea, denuntatorul celor doi fosti ministri, Gheorghe Ciorba, a fost condamnat la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare. Acesta a fost judecat pentru cumparare de influenta.

Conform rechizitoriului procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in 13 septembrie 2007 si 23 septembrie 2007, Remes, in calitate de ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, functie detinuta la acea data, ar fi acceptat si primit produse alimentare (caltabos si tuica) in valoare de 1.500 de lei si suma de 15.000 de euro de la Gheorghe Ciorba, prin intermediul lui Muresan.

"Banii si produsele alimentare au fost primite in scopul favorizarii firmei SC Construct Europromt SRL Certeze (apartinand fiului omului de afaceri Ciorba Gheorghe) la castigarea a doua licitatii publice de atribuire de lucrari de amenajari funciare, prin exercitarea influentei pe care ministrul o avea asupra functionarilor insarcinati cu derularea procedurilor de achizitie publica, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare Ramnicu Valcea - structura aflata in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale", precizau procurorii DNA, potrivit MEDIAFAX.

Omul de afaceri Gheorghe Ciorba ar fi oferit, prin intermediul lui Muresan, si un autoturism de lux marca Audi Q7 in valoare de 65.000 de euro, fiind extrem de interesat in castigarea licitatiei de la ITRSV Ramnicu Valcea, mai aratau procurorii.

Citeste si:
ÎCCJ a respins recursul în casație formulat de Elena Udrea. Decizia...
ÎCCJ a respins recursul în...

Gheoghe Ciorba s-a autodenuntat la DNA dupa ce a aflat ca este oricum in vizorul anchetatorilor pentru ca ar fi incercat, prin Muresan, sa-l cumpere pe Decebal Traian Remes.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.