Candidatul la functia de prim-vicepresedinte al PNL, Klaus Iohannis, a spus, sambata, la Congresul PNL, ca trebuie sa fie consolidata pozitia PNL ca partidul dreptei din Romania si ca este necesar ca Presedintia Romaniei sa fie castigata cu "candidatul Crin Antonescu".

"PNL este momentan foarte bine pozitionat pe scena politica romaneasca. Eu cred ca trebuie sa castigam Presedintia Romaniei cu candidatul Crin Antonescu si ca trebuie sa ajungem la rezultate exceptionale la alegerile euroarlamentare, dar mai cu seama la alegerile generale din 2016 si din 2020. Trebuie sa consolidam pozitia PNL ca partidul dreptei din Romania. Aceasta este esenta proiectului politiic caruia m-am alaturat acum", a spus Iohannis, potrivit MEDIAFAX.

El i-a rugat pe delegati sa voteze motiunea asumata de Crin Antonescu si pentru echipa de conducere a PNL propusa de acesta.

Iohannis a mai spus ca cele mai bune si ample proiecte pe care le-a avut au fost derulate impreuna cu PNL, el mentionand "Capitala culturala europenaa Sibiu 2007" si evenimentele politice din toamna anului 2009.

"Acestea, impreuna cu convingerile mele politice si cu invitatia onoranta din partea presedintelui Crin Antonescu m-au facut sa vin in PNL", a mai spus Iohannis.

El a aratat ca va renunta la calitatea de presedinte al Forumului Democratic al Germanilor din Romania, dar nu si la calitatea de membru al acestei formatiuni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.