Congresul ordinar al PNL a inceput, sambata dimineata, la Palatul Parlamentului, delegatii urmand sa aleaga presedintele partidului, functie pentru care exista o singura candidatura, cea a actualului lider liberal, Crin Antonescu.

In cadrul Congresului, Crin Antonescu si actualii membri ai Biroului Permanent de Conducere isi vor depune mandatele.

Potrivit MEDIAFAX, candidatul la functia de presedinte al PNL va prezenta delegatilor programul de candidatura, motiune care va fi dezbatuta de participantii la Congres.

De asemenea, Crin Antonescu va prezenta propunerile sale pentru membrii viitorul Birou Permanent National, propuneri care vor fi votate in bloc de catre delegati.

Congresul va alege alaturi de presedintele PNL prim-vicepresedintele partidului, 31 de vicepresedinti si secretarul general al PNL.

Potrivit programului Congresului, in cadrul sedintei vor fi prezentate, dezbatute si aprobate rapoartele de activitate pentru perioada 5 martie 2010-22 februarie 2013.

La finalul Congresului, dupa discursului presedintelui nou ales, este asteptat sa se adreseze delegatilor liberali presedintele ALDE, Graham Watson.
La Congres, care a inceput cu intonarea Imnului National, a fost anuntata prezenta unui numar de 856 delegati. "Sigur ca e un proces in derulare. Numarul lor va creste, dar oricum suntem in cvorum", a anuntat presedintele PNL, Crin Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.