Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, i-a inmanat, vineri, presedintelui PNL, Crin Antonescu, la congresul liberalilor un steag secuiesc ca "dar simbolic", precizand ca gestul sau inseamna faptul ca liderii UDMR sunt gata sa puna capat "pseudo-conflictului" privind acest subiect.

"Nu am venit cu mana goala, fiind oaspetele dumneavoastra am adus un dar simbolic, la propriu si la figurat. Daca ma uit asa in jurul meu darul meu ca si cromatica se aseamana foarte mult cu culorile PNL. Este un dar simbolic si un gest simbolic prin care as vrea sa transmitem un mesaj puternic pentru toata lumea. Suntem gata sa stopam acest pseudo-conflict al steagului secuiesc, sa transmitem prin gestul nostru un semnal ca suntem cu totii oameni normali si nu credem ca societatea noastra, tara noastra ar avea ceva de castigat din dezbinare", a explicat Kelemen Hunor, potrivit MEDIAFAX.

Presedintele PNL a primit steagul secuiesc multumindu-i liderului UDMR. "Sunt culori minunate, galben si albastru...o clipa am crezut ca doriti sa-mi oferiti un steag sasesc", a comentat Antonescu.

"Este binevenit si acesta atata vreme cat sta in bratele dumneavoastra sau in bratele mele si nu pe institutiile oficiale din statul roman", a completat presedintele PNL, gestul liderului UDMR fiind aplaudat de catre delegatii la Congresul PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.