Victor Ponta le-a spus, marti, ministrilor reuniti in sedinta de guvern, ca nu se "bate" pe ANAF cu vicepremierul Daniel Chitoiu, deoarece sub autoritatea sa directa se va desfasura doar coordonarea dintre institutiile de control ale Finantelor si alte structuri, precum SRI, SIE, DGIPI.

"Inteleg ca ma bat cu domnul vicepriministru pe ANAF. Nu ne batem, suntem impreuna. Ideea principala este ca prin schimbarile pe care vicepremierul, domnul Chitoiu, le va promova in Guvern, si anume un ANAF reorganizat in care Garda Financiara, Controlul Vamal, sa nu mai alerge dupa buticul din colt, dupa societatea care-si plateste toate taxele si tot pe aceea mergem s-o controlam, ci sa mearga la sursa reala a marii evaziuni. E un proiect pe care-l sustin in totalitate, am spus-o de o multime de ori, o spun in continuare", le-a spus premierul membrilor Cabinetului, transmite MEDIAFAX.

Totodata, Ponta a dorit sa clarifice rolul pe care primul-ministru il va avea in aceasta noua constructie al carei scop este combaterea evaziunii fiscale.

"Sub autoritatea mea directa se va desfasura coordonarea cu celelalte structuri care nu apartin Guvernului, dar de care avem foarte mare nevoie, SRI, SIE, in cadrul DGIPI de la MAI, pentru ca e o batalie pe care multi au vrut s-o dea si nimeni n-a castigat-o pana acum. Daca reusim acest lucru, o sa avem venituri suplimentare la buget si, in acelasi timp, o sa avem posibilitatea de a investi si de a cheltui mai mult in domeniile care au atat de mare nevoie de sprijin, nu doar sanatate, educatie si toate celelalte lucruri", a precizat Ponta.

Luni, premierul a declarat de asemenea ca ANAF va ramane la Ministerul de Finante, precizand ca, in calitate de prim-ministru, va coordona activitatea de evaziune fiscala nu doar prin ANAF, ci si prin celelalte institutii, avand posibilitatea de a cere informatii de la DGIPI, SRI si SIE.

La sfarsitul anului trecut, in contextul negocierilor pentru formarea noului Guvern, Ponta a declarat ca ANAF nu trece in subordinea sa si ca va ramane la Finante.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.