Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca in privinta scandalului privind steagul secuiesc Romania trebuie sa aiba o abordare calma, de stat puternic, si nu de victima, mentionand ca din punctul sau de vedere nu e necesara o pozitie oficiala a Parlamentului.

Potrivit MEDIAFAX, Antonescu a fost intrebat cum vede scandalul legat de steagul secuiesc arborat de curand la balconul Parlamentului ungar, fapt care a generat tensiuni diplomatice.

"Ele trebuie abordate cu calm, abordate cu o atitudine care sa aiba in vedere ca noi suntem cei puternici, nu trebuie sa ne comportam ca niste victime, ca o tara mica. Noi suntem o tara suficient de mare, suficient de puternica pentru a putea face respectate legile Romaniei pe teritoriul Romaniei. Asta nu inseamna deloc un supliment de tensiune, asta nu inseamna sub nicio forma tensionarea raporturilor cu comunitatea maghiara, pentru ca, la urma urmei, lucrurile sunt foarte clare: oricine poate sa arboreze in conditiile legii romanesti steagul secuiesc sau steagul albanez sau steagul catalan oriunde doreste, in casa, la balcon, in curte, la o petrecere privata, la o manifestare de natura folclorica, traditionala a secuilor", a sustinut Antonescu.

Liderul PNL a mai precizat ca nu se poate "substitui" steagul secuiesc sau un alt steag simbolurilor oficiale nationale.

Antonescu a precizat ca, din punctul sau de vedere, nu s-ar justifica o pozitie oficiala a Parlamentului in acest caz.

Citeste si: Ponta, despre Cezar Preda: Nu ascultati toti prostii. E o greseala sa-l bagam in seama


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.