Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a declarat luni, dupa sedinta BPC al PNL, ca are "vaga senzatie" ca la nivelul comisiei care se ocupa de modificarea Statutului PNL au fost adusi consultanti straini din Coreea de Nord care sa implementeze "principii democratice sanatoase".

"Am vaga senzatie ca la nivelul comisiei de revizuire a Statutului au luat niste consilieri straini, de prin Coreea de Nord, care au venit cu principii democratice sanatoase care sa le implementeze si la noi. De aceea, in loc sa avem parte de o discutie prealabila in partid, legata de Statut, legata de posibilele formule de viitor, vad ca totul este inconjurat intr-un mare mister. Urmeaza sa discutam intr-o maniera expeditiva joi la Delegatia Permanenta, care probabil o sa faca formalitatea sa adopte anumite propuneri si pe care sa le supuna congresului", a sustinut Tariceanu, potrivit MEDIAFAX.

Fostul lider PNL a precizat ca a transmis comisiei pentru statut amendamentele privind alegerea tuturor functiilor de conducere din partid pe formula votului uninominal, precum si organizarea de alegeri interne pentru desemnarea candidatului partidului la alegerile prezidentiale.

Totodata, fostul premier a mentionat ca a propus infiintarea unei comisii interne in PNL care sa se ocupe de proiectul de revizuire a Constitutiei, sustinand ideea instituirii unei republici parlamentare.

"Am propus crearea unei comisii interne in PNL care sa discute principiile de revizuire a Constitutiei, ma refer in primul rand la arhitectura constitutionala, bazandu-ne pe o serie de documente care au fost adoptate in ultimul timp - in ultimii ani, 2010 si 2011 - in cadrul PNL si care vorbesc fara niciun fel de echivoc despre o constructie pe care in termeni simpli o putem denumi republica parlamentara", a sustinut Tariceanu.

El a semnalat o serie de "ambiguitati" in declaratiile publice facute in ultima vreme in aceasta privinta.

"PNL are nevoie de o optiune, o optiune fundamentala care sa plece de la principii si sa nu se bazeze pe confortul unor persoane in primul rand, asa cum s-a intamplat din pacate la revizuirea Constitutiei din 2003", a explicat Tariceanu.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Fostul premier a mai sustinut ca actuala lege fundamentala este una "hibrida", in care este sadita "samanta de conflict", lucru confirmat de cele doua suspendari din functie ale presedintelui.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.