Presedintele Traian Basescu a spus, vineri, la o intalnire cu reprezentantii comunitatilor de romani din Italia, ca, in mod categoric, Romania nu va avea anul acesta recesiune, ci crestere economica.

"In mod categoric, Romania nu va avea anul acesta recesiune, ci crestere economica. Sigur, nu atat de mare cat ne-am fi dorit, pentru ca s-au micsorat exporturile catre tarile din UE, dar in evolutiile de anul acesta din Romania putem spera in bine", a afirmat Traian Basescu.

Fondul Monetar International estimeaza ca Romania a avut crestere economica zero in 2012, dupa un avans al PIB de 2,2% in 2011, iar pentru acest an se asteapta la o crestere relativ modesta, in jur de 1,5%, a declarat seful misiunii FMI de evaluare, Erik de Vrijer, in conferinta de inchidere a misiunii, pe 29 ianuarie, scrie MEDIAFAX.

Banca Nationala a Romaniei are aceeasi estimare de crestere economica pentru acest an ca si Fondul Monetar International, a declarat marti guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.