Presedintele Traian Basescu a spus, vineri, dupa ce a fost primit de catre Papa Benedict al XVI-lea, ca a avut o intalnire unica, ce va ramane in sufletul sau pentru tot restul vietii, fiind convins ca nu va mai trai vreodata un sentiment asemanator.

"Am avut astazi o intalnire care va ramane in sufletul meu pentru tot restul vietii. Intalnirea cu Papa Benedict al XVI-lea va ramane un eveniment nu politic, unul de suflet, in care am intalnit un om, un Papa, mai puternic decat acela cu care m-am intalnit in 2008, la Palatul Gandolfo", a spus Traian Basescu.

Presedintele a adaugat ca el crede ca Papa i-a comunicat in primul rand ca "avem nevoie de o luma mai buna si ca avem nevoie sa fim mai buni unii cu altii", scrie MEDIAFAX.

"Din faptul ca vizita mea nu a fost anulata am inteles respectul Papei Benedict al XVI-lea pentru poporul roman. Am inteles respectul Papei Benedict al XVI-lea pentru ecumenism. Am inteles mana intinsa crestinilor ortodocsi de crestinii catolici. Am transmis Papei Benedict al XVI-lea mesajul catolicilor si ortodocsilor din Romania. Un mesaj de solidaritate, de respect, un mesaj de intelegere", a adaugat Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.