Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca opinia sa politica este ca nu ar mai trebui organizate alegeri partiale in colegiul din Sectorul 4 vacantat in urma demisiei lui Dan Voiculescu din Senat, el apreciind ca motivul tine de numarul mare de parlamentari existent deja.

"Optiunea mea strict politica, dar trebuie sa vedem daca poate fi aplicata si din punct de vedere legal, este de a nu mai organiza alegeri partiale pentru niciun colegiu care se elibereaza", a spus Ponta, intrebat despre organizarea de alegeri partiale in colegiul lui Dan Voiculescu, transmite MEDIAFAX.

"Nu stiu de ce sunt interesati doar de colegiul din Sectorul 4, mai sunt si alte colegii care se elibereaza, fie daca demisioneaza parlamentarii, fie daca sunt declarati incompatibili. Ori parerea mea este ca nu ar trebui sa mai organizam noi alegeri. Si asa sunt foarte multi parlamentari. Pana ajungem in 2016 la un numar normal, ar trebui ca acele locuri sa ramana vacante", a spus Ponta, raspunzand acuzelor de tergiversare a alegerilor avansate de PDL.

In conditiile in care jurnalistii i-au spus ca in colegiul lui Dan Voiculescu nu mai sunt si alti parlamentari care sa-l "dubleze", fostul senator fiind singurul reprezentant al cetatenilor de acolo, iar dupa demisie acestia ar ramane nereprezentati, Ponta a spus ca parerea sa este ca ar trebui sa se incerce sa nu se mai revina la numarul mare de parlamentari.

"Daca cei care tipau pe la televizor ca suntem prea multi parlamentari, acuma pentru ca au ramas ei pe afara, fara un ciolanel de ros, simt ca apare ceva, un os undeva, intrebati-i pe ei cum e bine, atunci", a spus Ponta.

In 28 ianuarie, Dan Voiculescu a demisionat din functia de senator, la mai putin de o saptamana dupa ce depusese juramantul. El si-a motivat gestul prin faptul ca in ultima perioada au existat "speculatii" cu privire la faptul ca imunitatea parlamentara pe care o presupune statutul de senator ar impiedica "actul de justitie" in cazul dosarului sau.

Dan Voiculescu a castigat in urma alegerilor din 9 decembrie 2012 un mandat de senator in Colegiul 8 din circumscriptia 42 Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.