Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, l-a atacat dur, marti, in plenul Senatului, pe Laszlo Tokes, pe care l-a numit "simbol sulfuros al Revolutiei din 1989", el adaugand ca acesta s-a amestecat cu voluptate in "gulasul de circumstanta" al "razboiului steagului".

"Nu pun gaz pe foc, in schimb mi-as fi dorit sa am calitatile unui pompier de serviciu pentru a domoli flacarile atatate in contextul asa-zisului razboi al steagului. Tokes Laszlo s-a amestecat cu voluptate in aceasta ciorba, sau daca preferati, in acest gulas de circumstanta", a spus liberalul, transmite MEDIAFAX.

Potrivit lui Hasotti, europarlamentarul a amenintat voalat prin recentele sale declaratii cu un nou "martie negru", aluzie la tragedia din primavara anului 1990 de la Targu Mures.

"Personal, am vaga banuiala ca tare isi doreste europarlamentarul sa vada Romania din nou aruncata in acele zile de groaza", a aratat Puiu Hasotti.

De asemenea, el a sustinut ca "acest simbol sulfuros al Revolutiei din 1989 este din nou propagandistul dezlantuit al visatei autonomii teritoriale pe criterii etnice a maghiarilor din asa-zisul Tinut Secuiesc".

Pe de alta parte, Hasotti a acuzat PDL si pe presedintele Traian Basescu ca au sprijinit ascensiunea lui Tokes.

"In acest context politic, am acuzat, acuz si voi acuza Partidul Democrat si pe Traian Basescu ca acest Laszlo Tokes a ajuns vicepresedinte al Parlamentului European cu sprijinul direct si nemijlocit al PDL si al lui Traian Basescu. Mai mult decat atat, a fost decorat de presedintele Basescu", a subliniat liderul senatorilor liberali.

In declaratia politica pe care a prezentat-o in plenul Senatului, Hasotti a mai spus ca Laszlo Tokes nu pierde nicio ocazie pentru a defaima poporul roman si Romania.

Europarlamentarul Laszlo Tokes a sustinut, joi, ca Guvernul Ponta "copiaza campania rasista si antimaghiara" pe care "a derulat-o regimul Iliescu" in 1990 si ca premierul canta "un imn al urii, dupa partitura unora ca Iliescu si Dan Voiculescu", el somandu-l pe Ponta "sa puna capat campaniei xenofobe".

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.