Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca "mortul PDL" a atacat bugetul la Curtea Constitutionala ca sa arate ca inca "respira", apreciind ca romanii nu sunt interesati de concursul "care e mai viu, Vasile Blaga sau Elena Udrea, intrucat amandoi sunt morti".

"Are un sens sa te bati in Parlament, dar in momentul in care in Parlament a trecut bugetul, de ce mai pui bete in roate? Nu mai pierde nimic Guvernul, pierd oamenii de rand pentru prostia celor de la PDL. Asta e problema. Cel care are nevoie de contract-cadru la spital, cel care asteapta sa-i maresc pensia, nu-l intereseaza ca e concurs, cine e mai viu, Blaga sau Udrea? Nu e viu niciunul. Sunt morti, ce sa mai?", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a catalogat decizia PDL de a ataca bugetul pe anul 2013 la CCR drept o "prostie", care are consecinte in zona sanatatii, intrucat contractele cadru nu mai pot fi semnate in acest moment.

"De la aceasta prostie cu contestarea la Curte, ca sa aflam ca mortul PDL traieste, tocmai azi m-a sunat minsitrul Sanatatii Eugen Nicolaescu sa-mi spuna ca nu putem sa aprobam contractul-cadru, ca sa functioneze sa faca mai departe casele judetene contactele cu spitalele. Amanam lucruri importante ca sa aratam ca mortul PDL inca mai respira", a spus Ponta.

Premierul a spus ca aceste contracte-cadru vor fi amanate pana cand va fi promulgat bugetul pe 2013 sau pana cand se "potolesc" cei de la PDL.

Legea bugetului pe 2013 a fost adoptata fara cvorum si fara a lua in considerare amendamentele opozitiei, iar fundamentarea bugetului s-a facut pe Statutul parlamentarilor, act inca neadoptat, arata PDL in sesizarea catre Curtea Constitutionala, mentionand ca a fost incalcata si o recomandare a Comisiei de la Venetia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.