Victor Ponta a declarat, joi, ca presedintele Traian Basescu trebuie sa spuna daca nu e de acord cu intrarea Romaniei in Schengen, pentru ca nu e nicio suparare, el aratand ca, daca seful statului nu va semna scrisoarea privind aderarea, atunci o va face el, trimitand-o sefilor de Guvern.

"Inclusiv presedintele Barroso, inclusiv presedintele Van Rompuy considera ca Romania trebuie sa intre in Schengen. Daca domnul Basescu nu e de acord, si ne sustin domnul Barroso si domnul Van Rompuy, si domnul Basescu considera ca nu trebuie sa intram in Schengen, s-o spuna, nu e nicio suparare. E un stat de drept Romania si o democratie si fiecare om are dreptul la opinie. Dar ne aflam intr-o situatie ciudata, in care presedintele CE si presedintele Consiliului European sunt de partea Romaniei sa intram in Schengen, iar domnul Basescu spune cumva ca nu ar trebui sa intram in Schengen", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca ratarea intrarii in Schengen nu reprezinta o problema pentru Guvern, ci pentru Romania.

"Ideea ca daca nu intram in Schengen pierde Guvernul, mi se pare copilareasca. Poate se lamureste domnia sa daca e bine sau nu e bine sau daca se bucura cumva ca nu intram in Schengen si o sa fie o problema pentru Guvern. Nu o sa fie nicio problema pentru Guvern, e nedrept pentru Romania. Ori, eu cred ca trebuie sa se gandesca la Romania, asta-i tot", a spus Ponta.

Premierul a aratat ca, daca Traian Basescu nu va semna scrisorea, atunci o va trimite el, in calitate de premier, pentru sefii de Guvern.

"Insa, imediat, acolo unde s-a spus, si la Berlin, si la Londra, si la Paris, ca de fapt e o batalie interna si ca de fapt, uite, Guvernul vrea in Schengen si presedintele nu vrea in Schengen, in momentul in care nu apar ambele semnaturi (...) deci daca nu vrea presedintele sa semneze scrisoarea ca Romania sa intre in Schengen, inseamna ca stie el ceva de ce nu trebuie sa intre. E foarte ciudat. Eu sper ca lucrurile astea sa se lamureasca dupa ce presedintele se intoarce de la Consiliu", a spus Ponta.

Citeste si: Basescu, despre intrarea in Schengen: Sa aratam ca am inteles mesajele UE


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.