Dragos Patraru a spus, luni seara, la finalul emisiunii sale, „Starea Natiei”, difuzata de Televiziunea Romana, ca a fost instiintat in scris de „conducerea superioara” ca emisiunea va fi scoasa din program daca „va mai vorbi prostii” in cadrul acesteia.

Am fost instiintati in scris de conducerea superioara ca daca mai vorbim ceva prostii aici la emisiune vom fi scosi de pe post. Asa ca sa stiti ce s-a intamplat cu noi daca am disparut. Vor scriptul dinainte. Pana acum nu l-au vrut, dar acum vor scriptul, sa vada ei ce zicem acolo la emisiune. Ceausescu ar fi invidios”, a spus Dragos Patraru, la finalul emisiunii, potrivit News.ro.

Patraru a precizat si ca nu stie daca „are voie” sa spuna ceva despre Gabriel Oprea, dat fiind faptul ca acesta are in continuare un reprezentant in Consiliul de Administratie al Televiziunii Romane.

"Nu stiu daca am voie sa spun ceva la emisiune de domnul Gabi Oprea, ca reprezentantul dansului in Consiliul de Administratie trecut de la TVR e si acum in Consiliul de Administratie. Si atunci cand a fost in Consiliul de Administratie mi-a zis sa nu vorbesc despre domnul Oprea. Nu stiu daca am voie acum, sper sa nu am probleme”, a spus Dragos Patraru.

Doina Gradea: Dragos Patraru nu a fost amenintat

Contactata de News.ro, Doina Gradea, presedinte - director general al TVR, a negat ca Patraru ar fi fost amenintat. „Nimeni din conducere nu l-a amenintat vreodata in TVR pe Dragos Patraru. Cel putin de cand am fost eu numita, fie Director General interimar, fie Presedinte Director General. Dragos Patraru are un contract cu TVR care contine clauze diverse ca in orice contract. Nimic special. Ambele parti trebuie sa il respecte intru totul. Nu am ce sa comentez mai mult pana nu ma intalnesc cu el si vom avea o discutie de clarificare”, a spus aceasta.

Intrebata daca aceste clauze ii impun lui Dragos Patraru anumite restrictii cu privire la subiectele la care poate face referire in emisiune sau la modul de abordare a acestor subiecte, Doina Gradea a raspuns: „In niciun caz”.