Interviuri22 Mai 201818:14

Lectura de 2 minute

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut o declaratie de presa, marti seara, in care a avertizat asupra a doua probleme extrem de importante pentru Romania: fondurile europene si pensiile.

In cadrul declaratiei de presa, presedintele Klaus Iohannis a atras atentia asupra faptul ca, in Romania, din 31 de miliarde de euro fonduri europene atrase, nu am folosit nici macar 5, din anul 2014 si pana in prezent.

"Din 31 de miliarde de euro fonduri europene atrase, nu am folosit nici macar 5. Acestea sunt date oficiale de pe site-ul Comisiei Europene, dar si informatii de la Guvernul Romaniei. Ultima informare de pe site-ul Guvernului este din februarie. Suntem in luna mai. Nu stiu de ce pe site-ul Guvernului nu se publica informatii la zi. Am luat atunci date actualizate de pe site-ul Comisiei Europene, unde datele sunt, evident, la zi. (...) Acestia nu sunt bani pe care ne obliga cineva sa ii folosim in vreun fel, ci pentru a dezvolta Romania: pentru constructia de autostrazi, de spitale, de reabilitare a retelei de apa etc. Depinde de noi cum folosim acesti bani si cum punem aceste proiecte in opera.

Din 23 de miliarde de euro, cat putem folosi pentru dezvoltarea Romaniei, noi pana acum am folosit 2,2 miliarde, nici macar o zecime, si suntem dincolo de jumatatea perioadei bugetate. Guvernul trebuie să se preocupe mai intens de această chestiune. Sunt bani care trebuie folosiți pentru dezvoltarea României", a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, intrebare pentru PSD: Mai aveti bani pentru pensii si salarii pana la sfarsitul anului?

Pana si cei de la PSD se contrazic intre ei: ba se suspenda, ba nu, ba exista un proiect, ba nu. O harababura totala. Lumea isi pune intrebarea: de ce s-a creat aceasta incertitudine din partea PSD? Ce urmaresc? Oare nu s-au inteles intre ei? Greu de crezut.

Cred ca Guvernul si PSD trebuie sa raspunda clar si documentat la 2 intrebari:
1. Ce aveti de gand cu pilonul II de pensii? Clar, raspicat, cu argumente.
2. Mai aveti bani pentru pensii si salarii pana la sfarsitul anului?

Citeste si:
Iohannis l-a desemnat pe Florin Citu in functia de prim-ministru
Iohannis l-a desemnat pe...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.