Potrivit unui decret al Guvernului italian, cadrele medicale din Italia sunt obligate să se vaccineze. Sute de medici, asistente și infirmiere au fost suspendate din funcție după ce au refuzat să se vaccineze contra coronavirusului.

Cadre medicale din Italia, concediate după ce au refuzat vaccinarea anti-COVID-19

În Pordenone, Italia, 177 de cadre medicale au fost eliberate din funcție după ce au refuzat să se vaccineze contra coronavirusului, transmite Ansa.it

Cei 177 de medici, asistente și infirmiere au fost programați în urmă cu o lună pentru a se imuniza contra COVID-19, însă aceștia nu s-au prezentat la vaccinare.

Medicii și farmaciștii din Italia, obligați să se vaccineze

Angajații medicali au fost anunțați despre nerespectarea obligațiilor de către autoritățile de sănătate din Friuli, de care aparțin cadrele medicale.

În condițiile în care există riscul ca angajații nevaccinați să răspândească virusul,aceștia au fost suspendați din dreptul de a munci. Inclusiv asociațiile profesionale din care fac parte au fost notificate asupra acestei decizii.

Citeste si:
Poziția României față de vaccinarea obligatorie anti-COVID-19
Mai multe țări din Europa...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

În aprilie, autoritățile din Italia au introdus o decizie potrivit căreia cadrele medicale și farmaciștii trebuie să se vaccineze contra COVID, decret semnat de premierul Mario Draghi.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.