Peste 50 de hectare din habitatul urșilor koala din orașul Port Stephens vor fi eliminate după ce ministrul federal al Mediului, Sussan Ley, a aprobat extinderea unei cariere de piatră.

Ministrul Mediului a declarat că extinderea carierei „nu ar afecta habitatul critic al koalei”, însă localnicii nu sunt de aceeași părere. Aceștia consideră că este o decizie „sfâșietoare”, raportându-se la cea mai gravă catastrofă a statului din vara trecută, informează The Guardian.

Sussan Lay și-a explicat decizia, motivând că „doar unul sau doi koala” mai erau prezenți în zona de construcție propusă:

„Aceasta nu este o regiune în care incendiile de vegetație au afectat populațiile locale de koala și, după ce am analizat recomandările specialiștilor, am aprobat propunerea.”, a adăugat acesta.

Chris Gambian, directorul Consiliului pentru Conservarea Naturii din New South Wales, a declarat că nicio acțiune de replantare a copacilor sau relocare a populației de koala „nu va compensa pierderea acelui habitat critic”.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Octombrie 2020 - 11 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.