În Hong Kong un învățător a fost suspendat din funcție deoarece le-a vorbit elevilor despre libertatea de exprimare, iar acest lucru reprezintă o violare a Constituției.

În această vară a intrat în vigoare în Hong Kong o lege potrivit căreia exprimările care susțin independența sunt considerate infracțiuni și pot fi pedepsite cu închisoare pe viață. Un învățător asiatic a decis să încalce legea și să vorbească la orele de curs cu elevii săi despre libertatea de exprimare, iar din acest motiv acesta și-a pierdut locul de muncă, relatează BBC.

„Dacă sunt profesori care se folosesc de atribuţiile de a preda pentru a transmite mesaje greşite şi pentru a promova neînţelegeri în privinţa naţiunii, pentru a defăima ţara şi guvernul din Hong Kong fără o bază reală, atunci asta devine o problemă foarte serioasă”, a afirmat Carrie Lam, şefa executivului din Hong Kong.

Timp de două luni, departamentul de educație a primit 247 de plângeri similare.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Octombrie 2020 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.