Cinci mii de 'veste galbene' au marsaluit sambata la Paris, in cel de-al zecelea weekend consecutiv de proteste contra guvernului presedintelui Emmanuel Macron, transmit AFP si Reuters.

Protestatarii s-au strans pe Esplanada Invalizilor, in apropierea sediului Adunarii Nationale, si au marsaluit pe malul stang al Senei. Demonstratiile au fost pasnice; totusi, multe magazine au ramas inchise sambata dimineata pentru a evita eventuale avarii.

O sursa din politie a mentionat ca la Paris au manifestat aproximativ 5.000 de persoane, dintre care unii s-au strans in apropiere de bulevardul Champs Elysees. Manifestatii similare au avut loc si in alte orase din Franta.

''Macron, demisia!'', au strigat unii protestatari

Protestele 'vestelor galbene' au inceput in luna noiembrie in urma deciziei guvernului francez de crestere a accizelor la carburanti.

Ulterior s-a renuntat la aceste taxe, dar miscarea s-a transformat intr-un protest mai amplu contra presedintelui Macron.

In timpul demonstratiilor din luna decembrie s-au inregistrat unele dintre cele mai grave violente din ultimele decenii in Paris, fiind incendiate numeroase automobile si avariate sute de magazine.

In incercarea de a reduce nemultumirea publica, Macron a lansat o serie de dezbateri nationale, adauga sursele citate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.