Regia autonoma de transport (RATP) a anuntat inchiderea pentru public a 36 de statii si de gari sambata la Paris, din cauza manifestatiilor "vestelor galbene" prevazute sa aiba loc in capitala, relateaza AFP.

Statiile Charles de Gaulle Etoile, Auber, Bastille, Concorde, Opera si Madeleine vor fi inchise de la ora locala 05.30 "la solicitarea politiei".

Lista completa a statiilor de metrou si garilor afectate este disponibila pe site-ul RATP.

In jur de 50 de linii de autobuz vor fi de asemenea deviate sau suspendate, scrie Agerpres.

Franta este in stare de alerta maxima si Parisul a inceput sa se baricadeze in ajunul unei noi zile de manifestatii a "vestelor galbene", o criza sociala si politica care zguduie tara.

Magazine inchise, spectacole anulate, meciuri de fotbal amanate, parcursul marsului pentru combaterea schimbarii climatice modificat - peste tot in Hexagon au fost luate masuri exceptionale pentru a preveni o noua explozie a violentelor, precum cele care au marcat manifestatiile de la 1 decembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.