Rezultatul intalnirii dintre presedintele american, Donald Trump, si omologul sau rus, Vladimir Putin, desfasurata luni la Helsinki, nu submineaza soliditatea aliantei transatlantice, a declarat luni purtatorul de cuvant al premierului britanic, informeaza Reuters.

Intrebat daca afirmatiile facute de liderul de la Casa Alba dupa intrevederea cu Putin au subminat alianta transatlantica, reprezentantul executivului de la Londra a raspuns negativ.

Pe de alta parte, el a spus ca referendumul din 2016 privind oportunitatea iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana este un exercitiu democratic legitim.

''Am spus foarte clar ca acesta a fost un exercitiu democratic legitim in care publicul si-a exprimat opinia si ca aceasta opinie va fi respectata'', a explicat purtatorul de cuvant, potrivit Agerpres.

Organizatia 'Vote Leave', care a condus campania pentru iesirea Marii Britanii din UE, a fost amendata marti cu 61.000 de lire sterline de catre Comisia Electorala britanica intrucat nu si-a declarat cooperarea cu o alta organizatie, BeLeave.

In luna mai, Comisia Electorala britanica a amendat o alta organizatie, Leave.EU, care a fost condusa de Nigel Farage, fostul fondator al UKIP (eurosceptic), pentru 'incalcari multiple ale legii electorale' in finantarea campaniei sale pentru iesirea din UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.