Presedintele SUA, Donald Trump, a descris drept 'un bun inceput pentru toti' intrevederea de mai mult de doua ore pe care a avut-o luni la Helsinki cu omologul sau rus Vladimir Putin, transmite agentia EFE.

"Cred ca a fost un bun inceput. Este un inceput foarte, foarte bun pentru toti", a spus Trump in fata jurnalistilor la inceputul dejunului de lucru. Spre deosebire de intrevederea Putin-Trump, la care au fost prezenti numai translatorii lor, la dejunul de lucru participa de asemenea ministri si consilieri ai celor doi presedinti.

Presedintele rus nu a facut declaratii in fata presei dupa intrevederea cu omologul sau american.

Dupa terminarea dejunului de lucru, Trump si Putin vor incheia summitul printr-o conferinta de presa comuna, scrie Agerpres.

Vom discuta despre "orice, de la comert la armata si de la rachete la China". ''Vom vorbi putin despre China si despre prietenul nostru comun, presedintele Xi'', a spus Donald Trump inaintea intalnirii cu Putin. ''Cred cu adevarat ca lumea vrea sa vada ca ne intelegem. Suntem doua mari puteri nucleare. Detinem 90% din capacitatea nucleara si asta nu este un lucru bun, este un lucru rau'', a mai declarat liderul de la Casa Alba, citat de CNN.

La randul sau, presedintele rus Vladimir Putin i-a declarat omologului american ca a sosit timpul pentru a discuta despre relatiile intre Washington si Moscova. De asemenea, Putin a sugerat ca ar trebui abordate si chestiuni dificile de pe agenda internationala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.