Social 23 Iunie 2018 11:37
Compania Netflix si-a concediat seful departamentului de relatii publice pentru ca a folosit cuvantul ''nigger'' (cioroi), cuvant cu puternice conotatii rasiste, conform unei note interne a companiei trimisa de CEO-ul Reed Hastings, citata de publicatia The Hollywood Reporter, transmit AFP si DPA

Jonathan Friedland, care s-a alaturat companiei Netflix din 2011, a fost dat afara pentru "modul descriptiv in care a folosit cuvantul nigger in cel putin doua ocazii, la locul de munca", dupa cum explica Reed Hastings in nota interna publicata integral de Hollywood Reporter.

Aceste incidente au demonstrat "un nivel extrem de scazut de sensibilitate si atentie rasiala" si "nu corespund valorilor pe care le promoveaza compania noastra", a precizat CEO-ul companiei, potrivit Agerpres.

Friedland a confirmat pe Twitter ca a fost dat afara. "Parasesc Netflix dupa 7 ani. Liderii trebuie sa aiba un comportament ireprosabil, exemplar, iar din nefericire eu nu m-am ridicat la acest standard si am dat dovada de lipsa de sensibilitate cand am discutat cu echipa mea despre cuvinte ofensatoare in comedii (...) Imi pare rau pentru neplacerile pe care le-am cauzat oamenilor din compania la care tin", a sustinut el.

Conform lui Reed Hastings, directorul sau de PR a folosit cuvantul "nigger" intr-o sedinta a departamentului sau in urma cu cateva luni, despre strategii de comunicare si cuvinte cu conotatii sensibile. Cativa colegi i-au atras atentia ca modul in care a folosit acest cuvant nu a fost unul potrivit, iar directorul de PR si-a cerut scuze.

Apoi, cateva zile mai tarziu a folosit din nou cuvantul cu conotatii rasiste la o sedinta cu colegi afroamericani din departamentul de HR, care incercau sa-l ajute sa treaca peste incidentul initial in care a folosit acest cuvant.

Cel de-al doilea incident, despre care Reed Hastings sustine ca a aflat doar in urma cu cateva zile, l-au convins pe CEO sa-l concedieze pe directorul de PR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.