Presedintele rus Vladimir Putin, care a participat la Forumul Saptamanii Energiei Ruse, a vorbit, printre altele si despre Coreea de Nord si actualul context international.

Liderul de la Kremlin a vorbit initial despre o intrevedere pe care a avut-o cu tatal lui Kim Jong-un in anul 2001: "Mi-a spus inca de atunci ca detineau o bomba nucleara. Mai mult, mi-a spus ca ca ar putea acoperi distanta pana la Seul chiar si cu un sistem de artilerie nesofisticat", a relatat Putin.

"Este 2017, tara inca traieste sub sanctiuni constante. In locul unei bombe nucleare, au o bomba cu hidrogen. In loc de sisteme banale de artilerie, au rachete cu raza lunga de actiune care pot acoperi o distanta de pana la 5.000 de kilometri. Ce s-a schimbat? Asta este calea care va solutiona problema? Nu, vedem exact contrariul",
a completat el, potrivit The Moscow Times.

"Cei care incearca sa vorbeasca cu Coreea de Nord prin folosirea fortei, intaresc regimul nord-coreean", crede Putin.

"Conexiune la internet? Avem o frontiera comuna. Domeniul lor de teste nucleare este la 200 de kilometri de granita cu Rusia. Suntem foarte ingrijorati de asta. Nu exista o asemenea ruta (de internet – n.r.)", a mai sustinut Putin, potrivit digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.