Echipa autraliana a fost evacuata din satul olimpic, in urma unui incendiu izbucnit in subsolul cladirii in care era cazata, cu o saptamana inainte de Jocurile Olimpice, informeaza Reuters.

Potrivit declaratiilor unui puratator de cuvant al echipei, focul, care a umplut casa scarilor din cladire cu fum, nu a provocat leziuni, iar echipa a revenit in cladire dupa aproximati o jumatate de ora.

Focul ar fi izbucnit din pricina unei tigari aruncate intr-un cos de gunoi, relateaza L'Equipe. Responsabilii cladirii spun ca alarmele de incendiu au fost oprite, astfel ca sprinklerele nu au pornit, scrie Daily Mail.

"Am inteles ca alarma de incendiu a fost oprita in cladirea noastra din cauza unor lucrari de mententata la cladirea de vizavi. Sunt multi fumatori, mult angajati fumeaza in sat", a afirmat sefa delegatiei australiene, Kitty Chiller.

Problemele au inclus "instalatii sanitare defecte, tevi si cabluri care nu sunt montate", noteaza stirileprotv.ro.

"A fost un exercitiu bun pentru noi. Am eliminat toate cele 23 de etaje ale cladirii", declarat Mike Tancred, director al mass-media pentru Comitetul Olimpic australian, adaugand ca focul nu pare sa fi fost grav.

Un purtator de cuvant al departamentului de pompieri din Rio a refuzat sa comenteze.

Acesta este cel mai recent incident intr-o saptamana tensionata in Satul Olimpic, in cazul in care Australia si alte cateva echipe s-au plans de conditiile in care sunt cazati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.