Partidul francez de extrema dreapta Frontul National cere organizarea unui referendum cu privire la statul de membru UE al Frantei, dupa ce Marea Britanie a votat in favoarea parasirii Blocului comunitar, noteaza Reuters.

Marine Le Pen, liderul partidului Frontul National din Franta, a reiterat cererile pentru a organiza un referendum privind aderarea tarii la UE dupa ce britanicii au votat sa paraseasca Blocul Comunitar, relateaza sputniknews.com.

"Victorie pentru libertate! Asa cum am cerut de ani de zile ar trebui a organizam acelasi tip de referendum in Franta si in alte tari din UE", a scris Marine Le Pen pe Twitter.

De asemenea, a adaugat ca francezii trebuie sa stie de acum ca au dreptul dreptul de a alege, relateaza bbc.com.

Saptamana trecuta, Le Pen a declarat in cadrul adunarii partidelor de extrema dreapta de la Viena ca "Franta are probabil o mie de motive in plus sa-si doreasca sa paraseasca Uniunea Europeana decat britanicii", subliniind ca Uniunea Europeana este responsabila de rata ridicata a somajului.

Anterior, Le Pen a declarat ca daca va castiga alegerile prezidentiale din Franta de anul viitor, va demara imediat negocierile cu Bruxelles cu privire la o serie de probleme de suveranitate, inclusiv moneda unica. In caz contrar, va solicita alegatorilor sa sustina ideea iesirii din Blocul comunitar, scrie mediafax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.