Salah Abdeslam, un suspect-cheie in atacurle de la 13 noiembrie, va fi transferat in Franta "intr-un termen de zece zile", a dat asigurari ministrul francez al Justitiei Jean-Jacques Urvoas, dupa ce justitia belgiana a dat unda verde extradarii acestuia.

"Daca nu apar circumstante exceptionale", Abdeslam - a carui extradare este asteptata de catre autoritatile franceze pentru a face lumina asupra retelei jihadiste din spatele masacrelor de la Paris si Bruxelles - va fi transferat in Franta "intr-un termen de zece zile", a declarat joi Urvoas, potrivit AFP online, citat de MEDIAFAX.

"El doreste sa colaboreze cu autoritatile franceze", a anuntat unul dintre avocatii sai, Cédric Moisse, in contextul in care singurul "supravietuitor" al comandourilor care au ucis 130 de persoane in capitala franceza pastreaza tacerea de a doua zi dupa ce a fost arestat, pe 18 martie, la Bruxelles, dupa ce incepuse sa vorbeasca. "Transferul este autorizat", iar "autoritatile belgiene si franceze vor decide impreuna modalitatea acestei predari", a anuntat joi Parchetul federal belgian.

Potrivit procurorului Parisului François Molins, Abdeslam a "jucat un rol central in constituirea comandourilor de la 13 noiembrie", prin faptul ca a participat "la aducerea unui anumit numar de teroristi in Europa" si "la pregatirea logistica a acestor atacuri".

Iar el cel putin i-a transportat, in acea seara, pe atacatorii de la Stade de France, la periferia pariziana. Abdeslam si-a minimalizat rolul in primele sale declaratii. El a povestit, de asemenea, ca "voia sa se detoneze la Stade de France", dar "a dat inapoi", potrivit lui Molins.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.