Papa Francisc a facut aceasta declaratie inainte de vizita sa in SUA.

Papa Francisc a condamnat toate institutiile religioase care profita de neplata taxelor si a impozitelor pentru a realiza profit in nume propriu, in loc sa redirectioneze acesti bani catre cei care au cu adevarat nevoie de ei. Aceste afirmatii au fost facute intr-un interviu pentru un post de televiziune catolic din Portugalia.

,,Cateva ordine religioase spun ca au ramas fara credinciosi care sa participe la slujbe si sa ajute la intretinerea bisericii, asa ca vor face din asezamant un hotel pentru a putea face bani. Daca despre asta e vorba, atunci trebuie sa plateasca taxe si impozite! O scoala religioasa nu plateste taxe pentru ca este religioasa, dar daca este transformata in hotel sau centru de conferinte, atunci sa plateasca taxe si impozite. Altfel ar fi concurenta neloiala, iar noi nu incurajam asa ceva."

Declaratia aceasta face parte din incercarile Papei de a moderniza biserica catolica si de a-i conferi oportunitatea de a reveni la misiunea sa originala, aceea de a fi un exemplu de solidaritate, bunatate si ajutor in lume. Papa Francisc a spus in nenumarate randuri ca nu este de acord cu crearea unui ,,sistem economic rau si inechitabil" care sa profite de pe urma maselor, in folosul bisericilor care si-au pierdut misiunea originala de a oferi un loc de rugaciune si indrumare pentru cei care isi doresc acest lucru sau au nevoie de adapost si ajutor.

,,Aceasta este misiunea bisericilor, sa-i ajute pe cei nevoiasi, sa primeasca refugiatii care au nevoie de ajutor. Aceasta este misiunea noastra, noi trebuie sa respectam cuvantul lui Dumnezeu.", a mai spus Papa Francisc.

In Italia biserica catolica are proprietati imobiliare in valoare de peste 10.000.000.000 de dolari ($). In 2013 au inceput sa plateasca taxe acolo unde desfasoara activitati comerciale, insa refuza sa isi aduca contributia la bugetul de stat daca pe acel loc exista o capela, relateaza cei de la USuncut.com

In SUA toate bisericile ar genera taxe de 83.500.000.000 de dolari ($), daca ar plati cota aferenta la bugetul de stat pentru proprietatile care sunt estimate la o valoare de 600.000.000.000 de dolari ($).

Reamintim ca recent (joi, 24 martie n.r.) Papa Francisc a spalat picioarele a mai multor imigranti de diferite confesiuni, spunand ca ,,suntem toti frati". Acesta a vrut sa sublinieze inca o data importanta solidaritatii pe care biserica si statele catolice, dar nu numai, trebuie sa o arate fata de cei nevoiasi.

Citeste si:
DOCUMENT. Guvernul a publicat măsurile fiscale. Cum vor fi taxate...
DOCUMENT. Guvernul a publicat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.