Presedintele rus, Vladimir Putin, a declarat joi ca Rusia nu a primit scuze sau explicatii clare, dar nici vreo oferta de despagubire din partea Turciei, pentru doborarea unui bombardier rus marti, la frontiera siriano-turca, relateaza portalul Sputnik.

Incidentul cu avionul rus doborat de Turcia incalca dreptul international, dar Ankara nu a furnizat pana in prezent nici scuze, nici explicatii clare, a declarat Putin. Presedintele rus a precizat ca Turcia nu s-a oferit nici sa compenseze pagubele cauzate sau sa-i pedepseasca pe cei vinovati.

El a apreciat ca doborarea bombardierului rus este un act inexplicabil si tradator de injunghiere in spate a Rusiei de catre Turcia, pe care o considera partener si aliat in lupta impotriva terorismului.

"Se pare ca Guvernul turc impinge in mod deliberat relatiile ruso-turce catre impas, noi regretam acest lucru", a subliniat Putin, in cadrul unei ceremonii de primire a 15 noi ambasadori la Kremlin.

Incidentul cu avionul doborat depaseste bunul simt si legislatia internationala, a mai apreciat presedintele rus.

Armata turca a doborat, marti dimineata, un bombardier rus de tip Su-24M, la frontiera Siriei cu Turcia. Ankara sustine ca avionul rus ar fi patruns in spatiul aerian turc, insa Moscova respinge acuzatiile si afirma ca avionul turc a trecut granita in cadrul atacului. Cei doi piloti rusi s-au catapultat, dar unul dintre ei a fost impuscat mortal de insurgenti de la sol. Un elicopter rus Mi-8 a fost distrus in timpul operatiunii de cautare a pilotilor, iar un militar rus a fost ucis, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.