Reteaua terorista Stat Islamic primeste fonduri din 40 de tari, inclusiv din state membre G20, afirma presedintele Rusiei, Vladimir Putin, citat de site-ul postului Russia Today.

In cursul reuniunii G20, le-am prezentat colegilor exemple din datele pe care le detinem despre finantarea filialelor retelei Stat Islamic de catre indivizi. Fondurile provin din 40 de tari, printre acestea figurand si state membre G20", a declarat Putin intr-o conferinta de presa organizata dupa summitul din statiunea turca Antalya.

Presedintele Rusiei a cerut blocarea urgenta a tranzactiilor ilegale cu petrol efectuate in Irak si Siria de reteaua terorista Stat Islamic. "Le-am aratat colegilor nostri imagini filmate prin sateliti care arata amploarea comertului ilegal cu produse petroliere. Coloana de vehicule-cisterna se intindea pe zeci de kilometri", a spus Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a reiterat disponibilitatea Rusiei de a sustine opozitia din Siria in eforturile de a lupta impotriva retelei teroriste Stat Islamic, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.