Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a criticat, in discursul rostit la Adunarea Generala ONU, politicile Statelor Unite in Orientul Mijlociu si in Africa, subliniind ca efectele au fost amplificarea saraciei si islamismului, astfel ca ar fi necesara o coalitie internationala contra terorismului.

"Este necesara o alianta larga impotriva terorismului, de genul celei impotriva lui Hitler", a declarat Vladimir Putin de la tribuna ONU.

"Scopul pentru care a fost creata Organizatia Natiunilor Unite a fost abuzat de tarile ajunse in varful piramidei dupa Razboiul Rece", a declarat Putin, conform Business Insider. "Au crezut ca stiu mai bine, au crezut ca nu este necesar sa se coordoneze cu ONU pentru legitimarea deciziilor", a explicat Putin, referindu-se la interventiile militare americane.

"Sigur ca lumea este in schimbare. Natiunile Unite trebuie sa se adapteze acestor transformari naturale. Rusia este pregatita", a subliniat liderul de la Kremlin, scrie MEDIAFAX.

"Exportul asa-numitelor revolutii democratice continua. Departe de a invata din propriile erori, acestea sunt repetate. Este suficient sa ne uitam la Orientul Mijlociu si la nordul Africii... In loc sa aduca reforme, ingerintele straine au generat violenta, saracie si anarhie sociala", a adaugat Putin.

"Vidul de putere din Orientul Mijlociu a inceput sa fie acoperit de militanti islamisti, de teroristi... Credem ca este o eroare enorma sa nu cooperam cu Administratia si cu armata siriana. In conformitate cu legislatia internationala, trebuie sa cream o larga coalitie internationala impotriva terorismului. Este logic ca tarile dezvoltate ar trebui sa joace roluri in aceasta coalitie", a explicat liderul rus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.