Vaticanul a anuntat, miercuri seara, ca Papa Francisc l-a indemnat pe presedintele rus, Vladimir Putin, sa se angajeze intr-un "efort sincer si vast" pentru a ajunge la pace in estul Ucrainei, afectat de confruntari armate intre separatistii prorusi si trupele ucrainene, relateaza Associated Press.
Vladimir Putin a fost primit, miercuri dupa-amiaza, la Vatican, de Papa Francisc, delegatia prezidentiala rusa ajungand la intrevedere cu o intarziere de peste o ora, relateaza MEDIAFAX. Potrivit purtatorului de cuvant al Sfantului Scaun, Federico Lombardi, Suveranul Pontif si presedintele rus au convenit, in cursul unei intrevederi de aproximativ 50 de minute, asupra necesitatii restabilirii unui climat de dialog in Ucraina si punerii in aplicare a Acordului de Pace de la Minsk, semnat la 12 februarie.

De asemenea, Papa Francisc s-a aratat ingrijorat de soarta minoritatilor crestine din Orientul Mijlociu. Inaintea intrevederii, Vladimir Putin a vizitat Pavilionul Rusiei de la Expozitia Universala din Milano si a avut o intrevedere cu premierul Italiei, Matteo Renzi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.