Premierul ucrainean, Arseni Iateniuk, a promis salarii de 30.000 de grivne (aproximativ 1.180 de euro), pentru anchetatorii care identifica infractiuni de coruptie la nivel inalt, relateaza Interfax Ucraina in pagina electronica.

"Stabilim salarii foarte mari pentru anchetatorii care investigheaza infractiuni la nivel inalt. Ministrul de Interne, Arsen Avakov, a propus stabilirea salariilor pentru ei la 30.000 de grivne. Voi acorda 30.000 de grivne fiecarui anchetator care lupta impotriva mafiei coruptiei din Ucraina", a declarat Iateniuk duminica seara, intr-un interviu pentru postul de televiziune ICTV.

El a precizat ca, in cadrul unei reuniuni a oficialilor din Ministerul de Interne, a intrebat despre salariile anchetatorilor care se ocupa de cazuri de coruptie si a aflat ca acestia primesc doar 2.300 de grivne (90 de euro) pe luna. "Este greu sa efectuezi anchete privind infractiuni de coruptie cand primesti un astfel de salariu", a afirmat el, adaugand ca au fost deja identificate fondurile pentru cresterea salariilor anchetatorilor.

"Guvernul lupta hotarat impotriva coruptiei, care nu a disparut dupa revolutie", a mai spus premierul, precizand ca el si presedintele Petro Porosenko au aceeasi opinie in ceea ce priveste modalitatile de combatere a coruptiei, scrie MEDIAFAX.

"Ultimele evenimente dovedesc ca suntem o echipa. Cand incepi sa lupti impotriva mafiei, mafia incepe sa caute sprijin in Parlament si in presa. Incepe o lupta impotriva mea si a Guvernului. Este important sa nu ne oprim, sa nu cedam la presiuni si sa continuam", a subliniat Iateniuk. "Aceasta este ultima sansa a Ucrainei. O vom folosi", a conchis el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.