Postul american de televiziune CNN a anuntat luni ca-si suspenda difuzarea in Rusia, in urma unor schimbari recente in legislatia rusa privind mass-media care au ca scop sa consolideze controlul asupra presei independente, relateaza AFP.

Compania-mama a CNN, Turner International, nu a oferit vreun calendar in comunicat, insa potrivit agentiei ruse Tass difuzarea urmeaza sa fie intrerupta de la 31 decembrie.

"Turner International analizeaza optiunile distributiei CNN in Rusia, in lumina schimbarilor recente din legislatia rusa privind mass-media", anunta grupul intr-un comunicat. "Punem capat relatiilor noastre de distributie actuale in timpul acestui proces", adauga grupul.

"Speram sa putem reveni pe aceasta piata si-i vom informa pe partenerii nostri cu privire la orice evolutie in legatura cu reluarea acestor servicii", a anuntat Turner International, proprietatea Time Warner.

In comunicat se precizeaza ca biroul CNN de la Moscova nu este afectat de aceasta decizie. Masura intervine in contextul in care presedintele rus Vladimir Putin vizeaza tot mai mult presa independenta, in special pe tema acoperirii crizei din Ucraina, scrie MEDIAFAX.

Noua lege limiteaza la 20% partea de capital pe care o entitate straina o poate detine intr-o companie media in Rusia, ceea ce ameninta cea mai mare parte a organismelor independente din tara.

Cele mai importante organizatii de presa din Rusia sunt publice sau controlate de catre aliati ai lui Putin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.